ΕΠΕ - Εθνική Πολιτική Ένωσις

Εκλογικός συνασπισμός που συγκροτήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1946 από το Κόμμα Βενιζελικών Φιλελευθέρων υπό τον Σοφοκλή Βενιζέλο, το Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου και το Εθνικό Ενωτικό Κόμμα υπό τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο. Στον συνασπισμό συμμετείχαν επίσης η πολιτική ομάδα Σοσιαλιστική Ελληνική Ένωση υπό τον Γρηγόριο Κασιμάτη και δεκατρείς ανεξάρτητοι υποψήφιοι, προερχόμενοι από τη Δημοκρατική Ένωση του Αλέξανδρου Παπαναστασίου.

      ΕΕ - Ένωσις Εθνικοφρρόνων

Εκλογικός συνασπισμός τοπικής εμβέλειας που συγκροτήθηκε εν όψει των εκλογών του 1946 από το Κόμμα Εθνικοφρόνων του Θεόδωρου Τουρκοβασίλη, το Λαϊκό Αγροτικό Κόμμα του Γεωργίου Παμπούκα και τρεις πολιτευτές του Λαϊκού Κόμματος (Γιαννόπουλος Δημήτριος, Πετρινός Θεόδωρος, Βαρβιτσιώτης Νικήτας).

      ΗΠΕ - Ηνωμένη Παράταξις Εθνικοφρόνων

Εκλογικός συνασπισμός που συγκροτήθηκε εν όψει των εκλογών του 1946 από το Λαϊκό Κόμμα, το Κόμμα Εθνικών Φιλελευθέρων υπό τον Στυλιανό Γονατά και το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα υπό τον Απόστολο Αλεξανδρή. Στην ΗΠΕ συμμετείχαν επίσης το Κόμμα Πατριωτικής Ενώσεως υπό τον Ηρακλή Μπάτζιο, το Κόμμα Βασιλοφρόνων, το οποίο αποτελούσε συνασπισμό τριών πολιτευτών από την περιφέρεια Φθιωτιδοφωκίδος, το Πανελλήνιο Εθνικό Κόμμα υπό τον Αλέξανδρο Σακελλαρίου, η Πολιτική Ομάδα ΕΜΠΡΟΣ υπό τον Δημήτριο Σφαέλλο, το Κόμμα Ανασυγκροτήσεως, η Κοινωνική Ριζοσπαστική Ένωση, στελέχη του Εθνικού Κόμματος Ελλάδος, καθώς και μεμονωμένοι υποψήφιοι.