ΔΠ - Δημοκρατική Παράταξις

Εκλογικός συνασπισμός που συγκροτήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1950 από την Ένωση Δημοκρατικών Αριστερών υπό τον Ιωάννη Σοφιανόπουλο, το Κόμμα Αριστερών Φιλελευθέρων υπό τους Σταμάτη Χατζήμπεη και Νεόκοσμο Γρηγοριάδη και το Σοσιαλιστικό Κόμμα – Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας υπό τον Αλέξανδρο Σβώλο.

      ΕΠΕΚ (συνασπισμός) - Εθνική Προοδευτική Ένωσις Κέντρου

Εκλογικός συνασπισμός που σχηματίστηκε εν όψει των εκλογών του 1950 από το Κόμμα Προοδευτικών Φιλελευθέρων υπό τον Νικόλαο Πλαστήρα, το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα υπό τον Εμμανουήλ Τσουδερό και ομάδα πολιτευτών υπό τον Γεώργιο Καρτάλη. Μετά τις εκλογές ο συνασπισμός συνέχισε να υφίσταται ως κομματική συνεργασία εντός του Κοινοβουλίου μέχρι τις 14 Ιουλίου του ίδιου έτους, οπότε μετεξελίχθηκε σε κόμμα.

      ΜΕΑ - Μέτωπον Εθνικής Αναδημιουργίας

Εκλογικός συνασπισμός που συγκροτήθηκε εν όψει των εκλογών του 1950 από το Εθνικό Ενωτικό Κόμμα υπό τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο με τη συνεργασία τριών μικρών κομμάτων: του Πανελλήνιου Εθνικού Κόμματος υπό τον Αλέξανδρο Σακελλαρίου, του Κόμματος Πατριωτικής Ενώσεως υπό τον Δημήτρη Μπότσαρη και του Λαϊκού Προοδευτικού Κόμματος υπό τον Νικόλαο Παπαδόπουλο.

      ΠΑΕ - Παράταξις Αγροτών και Εργαζομένων

Εκλογικός συνασπισμός τοπικής εμβέλειας (Βόρεια Ελλάδα), που συγκροτήθηκε εν όψει των εκλογών του 1950 από τον Συναγερμό Αγροτών και Εργαζομένων υπό τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή και το Εθνικό Προοδευτικό Αγροτικό Κόμμα υπό τον Αλέξανδρο Μυλωνά.

      ΠΑΠ - Πολιτική Ανεξάρτητος Παράταξις

Εκλογικός συνασπισμός που συγκροτήθηκε εν όψει των εκλογών του 1950 από το Κόμμα Εθνικοφρόνων υπό τον Θεόδωρο Τουρκοβασίλη και την Ελληνική Αναγέννηση υπό τον Κωνσταντίνο Μανιαδάκη, ενώ συμμετείχε και πολιτική ομάδα υπό τον Κωνσταντίνο Κοτζιά.